İhracat Şirketi

E ticaret firması kurmak için genel olarak şahıs şirketi ile başlanır. Çünkü iş dünyasında faaliyet gösteren şahıs şirketlerinin vergisel avantajları vardır. Genç girişimci teşvikleri, mikro ihracat teşvikleri vb…

KDV iadesi konusunu bir cok şahıs şirketinin bilmediğini düşünüyorum. İzmir muhasebe alanında hizmet veren mali müşavirliğimiz şahıs şirketlerinin KDV iadesi süreçleri hakkında uzmanlaşmıştır.

Şahıs şirketleri, Limited Şirketler, Anonim şirketler genel olarak hem sermaye şirketleri hem de gerçek kişi şirketler Katma Değer Vergisi iadesi alabilir. 

TIKLAYIN !!!  TIKLAYIN !!!

KDV İadesi Nedir?

KDV (Katma Değer Vergisi), bir şirketin ürün veya hizmetlerinden elde ettiği gelir üzerinden ödenen bir vergidir. Şahıs şirketleri, bu vergiyi ödedikleri mal ve hizmet alımları üzerinden KDV iadesi alabilirler. İzmir muhasebe alanında hizmet veren mali müşavirliğimiz tarafından şirketlerin mali yükünü azaltarak nakit akışını olumlu yönde etkiler.

Örnek: Amazon yada Etsy gibi e ticaret sitelerinde ürün satışı yapıyorsunuz. Ancak ürünleri türkiye’den bir firmadan alıyorsunuz. Daha detaylı anlatmak gerekirse. 100 adet tişört 100  TL birim fiyatından satın aldınız. 10.000 + KDV ( tekstil kdv oranı % 10 ) toplamda 11.000 TL ye satın aldığınız bir ürünü yurtdışına ihraç ettiniz. İhracatı gerçekleştiği anda 100 adet ürüne toplamda ödediğiniz 1.000 TL Katma Değer Vergisinin iadesini isteyebilirsiniz. İzmir muhasebe alanında hizmet veren mali müşavirliğimiz tarafından KDV iadeleri mahsup ve nakit olarak alınmaktadır.


KDV İadesi Nasıl Alınır?

Şahıs şirketleri, KDV iadesi için belirli şartları yerine getirmelidir. İzmir muhasebe alanında hizmet veren mali müşavirliğimiz, müşterilerine bu şartlar konusunda detaylı bilgi sağlayarak başvuru sürecini kolaylaştırır. Ayrıca, şirketinizin finansal durumunu analiz ederek hangi maliyet kalemlerinden KDV iadesi alabileceğinizi belirler. Şahıs şirketleri, Limited Şirketler, Anonim şirketler vb…. şirketlerin KDV iadeleri Gelir iadresi başkanlığı üzerinden veri girişi ile gerçekleşir. İzmir muhasebe alanında hizmet veren mali müşavirliğimiz önce ilgili dönemin indirilecek kdv listesini, yüklenilen kdv listesini, gümrük çıkış beyanname listesi, satış faturası listesi ve atik tablosunu hazırlar daha sonra internet vergi dairesi üzerinden bu listeleri sisteme yükledikten sonra ilgili vergi dairesinin kdv iadesi bölümüyle konuşup ihracata ait satış faturalarını vergi dairesine interaktif vergi dairesinden iletir. İzmir muhasebe alanında hizmet veren mali müşavirliğimiz bu süreci sizinle koordineli bir şekilde takip eder.


Mikro ihracat

Mikro ihracat, küçük ve orta ölçekli işletmelerin düşük maliyetlerle uluslararası pazarlara açılmasını sağlayan bir stratejidir. Mikro ihracat, Brüt ağırlığı 300 kilogramdan az ve değeri katma değer vergisi hariç 15.000 Euro’dan fazla olmayan ETGB ile yurt dışına ürün satışına verilen isimdir. Türkiye'de giderek popüler hale gelen bu ticaret modeli, işletmelere düşük sermayeyle yurtdışındaki müşterilere ulaşma imkanı tanır. Bu işletmeler, elde ettikleri gelirin yarısını vergiden muaf tutarak maliyet avantajı sağlarlar. İzmir muhasebe alanında hizmet veren müşavirliğimiz, mikro ihracat yapan işletmelere bu alanda danışmanlık hizmeti sunarak küresel pazarda başarıya ulaşmalarına destek oluyor. Mikro ihracat, Türk işletmeleri için küresel arenada rekabet avantajı demektir.

TIKLAYIN !!!  TIKLAYIN !!!

Mikro ihracat % 50 gelir vergisi

Mikro ihracat yapan işletmeler, Türkiye'de büyüme fırsatlarına kapı aralıyor. Bu alanda faaliyet gösteren şirketler, kazançlarını artırmanın yanı sıra %50 gelir vergisi avantajından da yararlanabiliyorlar. İzmir'de mali müşavirlik hizmeti sunan firmamız, mikro ihracatçılara özel çözümler sunarak vergi optimizasyonunda önemli rol oynuyor. Gelir vergisi avantajlarından en iyi şekilde müşavirliğimiz şirketinizin büyümesine katkıda bulunuyor. 


Dikkat: Bu yazı yalnızca genel bilgilendirme amacı taşımaktadır ve profesyonel hizmet veya tavsiye sunmayı hedeflememektedir. Kişisel veya şirket kararları almadan önce mutlaka mali müşavirliğimize ya da 3568 sayılı kanun ile mesleki yeterlilik belgesine sahip bir uzmana danışmanız önemlidir. SMMM Mehmet Pektaş, bu yazının kullanılmasından kaynaklanabilecek zararlardan sorumlu değildir. Bu İnternet Sitesi içeriği, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mehmet Pektaş'a aittir ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.