DEVLET MEMURLARI ŞİRKET KURABİLİR Mİ? E-TİCARET YAPABİLİR Mİ?

957 Sayılı kanun 28.maddesinde bir memurun ticari faaliyetlerde bulunması yasaklanmıştır.

Devlet memuru olarak bir şahıs şirketi açamaz. Şahıs şirketini geçtikten sonra, Devlet memuru şirket kurma aşamasında Limited şirket veya Anonim Şirketine ortak olabilir, fakat memuru şirket için bir yönetim kurulunda bulunamaz

Limited Şirket mi kurulacağı yoksa Anonim Şirket mi kurulacağı konusunda anlaştığınız İzmir muhasebe alanında hizmet veren mali müşavirliğimiz ile bu süreçleri hızlı, güvenilir ve dosdoğru bir şekilde ilerleyerek şirket kuruluşu aşamalarını tamamlayabilirsiniz.

TIKLAYIN !!!  TIKLAYIN !!!

E-ticaret Amazon, Trendyol gibi birçok platformda satış faaliyetlerinizi yürütebilirsiniz ancak önemli olan konu bu şirketlerde yönetici olarak bulunmuyor olmanız gerekmektedir. İsterseniz Limited Şirket veya Anonim Şirketi bir ortağınızla kurabilirsiniz. Yönetici ortağınız olabilir, müdür veya yönetim kurulunda ortağınız bulunabilir. Siz sadece o şirkette ortak olabilirsiniz ve bu şekilde sorunsuz ilerleyebilirsiniz ya da aile bireyleri anne, baba, kardeş adına açılmış şirket ile de bu işleri yürütebilirsiniz.

Tekrar ediyorum önemli nokta şahıs şirketi kuramazsınız. Ayrıca Devlet memuru şirket kurmasında Kamu görevlisi olan memurlar Adi şirket ortağı da olamazlar 657 sayılı Devlet memurları kanunda göre Anonim şirketlerin ortağı olabilir ancak yönetiminde ve denetiminde bulunamazlar.

Devlet memuru olarak Limited şirket veya Anonim şirkette yönetici olduğumda beni neler bekliyor?

Bu konuyla alakalı sıkıntı yaşayabilirsiniz. Genelde kademe durdurma gibi cezalar vardır. Daha ilerideki seviyede memuriyetten çıkarılma gibi olaylar gerçekleşebilir. Bu nedenle Limited şirkete müdür veya Anonim şirkete yönetim kurulunda bulunamazsınız. Eğer e-ticaret yapmak istiyorsanız ve memursanız dikkatli ilerlemeniz ve mutlaka bu konular hakkında bir İzmir muhasebe alanında hizmet veren mali müşavirliğimizden destek almanız sizin bu süreci doğru bir şekilde yönetebilmenizde fayda sağlayacaktır.

 

Dikkat: Bu yazı yalnızca genel bilgilendirme amacı taşımaktadır ve profesyonel hizmet veya tavsiye sunmayı hedeflememektedir. Kişisel veya şirket kararları almadan önce mutlaka mali müşavirliğimize ya da 3568 sayılı kanun ile mesleki yeterlilik belgesine sahip bir uzmana danışmanız önemlidir. SMMM Mehmet Pektaş, bu yazının kullanılmasından kaynaklanabilecek zararlardan sorumlu değildir. Bu İnternet Sitesi içeriği, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mehmet Pektaş'a aittir ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.