Yazılım İhracatında yüzde 80 Teşvik- İzmir Mali Müşavir

    Türkiye'nin yazılım sektörü, son yıllarda önemli bir ivme kazanarak hızla büyümekte ve gelişmektedir. Bu büyüme ve gelişme sürecinde devletin sunduğu teşvikler, yazılım firmaları için önemli bir destek haline gelmiştir. Son olarak, yazılım ihracatında sağlanan teşvikler arasında önemli bir yer tutan yurtdışı ihracat teşviki, yüzde 80'e çıkarılmıştır. Bu karar, sektörde faaliyet gösteren firmalar için büyük bir fırsat sunmaktadır.

    Yurtdışı yazılım ihracatında teşvikten faydalanmak isteyen firmaların dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri, Yurtdışına fatura kesilecek şirketin Türkiye'de vergi mükellefiyetinin bulunmamasıdır. Yani, yazılım firmalarının Türkiye'de vergi mükellefiyeti olmamalıdır. Bu durumda, faturanın yurtdışı şirketine kesilmesi ve fatura tutarının döviz olarak ülkeye girmesi gerekmektedir. Bu kurala uygun olarak hareket eden firmalar, devletin sağladığı yüzde 80 teşviklerden yararlanma şansına sahip olacaklardır.

    İzmir mali müşavir alanında hizmet veren müşavirliğimiz, yazılım firmalarına bu konuda önemli bir destek sunmaktadır. Alınacak doğru danışmanlık ve bilgilendirme sayesinde, firmalar ihracat teşviklerinden en iyi şekilde faydalanabilirler. İzmir mali müşavirlik alanında hizmet veren müşavirliğimiz , firmanın yurtdışı ihracatı sürecinde gereken adımları atmasına yardımcı olurken, aynı zamanda vergi ve muhasebe konularında da destek sağlamaktadır.

TIKLAYIN !!!  TIKLAYIN !!!

Yararlanma şartları;

Ana faaliyet kodunda yazılım hizmeti yazılması gerekmektedir.

Hizmet sektörü olmak zorunda ve Türkiye’de ikamet etmeyen kişilerle işyeri, iş ve kanunu merkezi yurtdışında olanlara verilmelidir.

Faturanın yurtdışına kesilmiş olması gerekmektedir.

Hizmetten yurtdışındaki kişi ve kurumların yararlanması gerekmektedir.

Hizmet karşılığı fatura tutarlarının yurda döviz olarak getirilmesi gerekmektedir.

    Yukarıda yazılan şartları biraz detaylı açıklamak gerekirse. Yazılım olması gerekiyor. Vergi dairesi yarın bir inceleme başlattığında bununla ilgili size yazılımı sorabilir. Yurtdışına hizmet faturası kesen herkes bu teşvikten faydalanamaz. Bu hizmet ihracatına ilişkin bir yazılım bir program bir olay göstermeniz gerekmektedir. Vergi levhanızın ana faaliyet konusu da bu olmalıdır.

Eğer ki siz yazılım hizmetinizi Türkiye’ de bir firmaya düzenlerseniz bu ihracat olmaz. Yurtiçi satış olur dolayısıyla firmanın yurtdışı merkezli olması gerekiyor. Ayrıca yurtiçi olduğu zaman katma değer vergisi kanunundan yararlanamaz.

İzmir mali müşavirlik alanında hizmet veren firmamız, yurtdışı firmasına kesilen yazılım faturalarında size destek olacaktır. Kesilen fatura tutarlarının yurda döviz olarak sokulması gerekmektedir. Bu yüzden mutlaka yabancı bir hesap kullanmak gerekiyor.

    Yazılım firmaları için bu teşviklerin önemi giderek artmaktadır. Ancak, doğru bilgilendirme ve danışmanlık almadan bu teşviklerden yararlanmak oldukça zor olabilir. Bu nedenle, İzmir'deki mali müşavirlerden destek alarak yazılım ihracatında yüzde 80'e varan teşviklerden maksimum düzeyde faydalanabilirsiniz.

TIKLAYIN !!!  TIKLAYIN !!!

Genç Girişimci

    Yazılım ihracatında devletin sağladığı teşvikler sadece yüzde 80  teşviki değildir. Bunun haricinde eğer ki bu işi yapacak kişi 18-29 yaş arasında ise genç girişimci teşvikinden faydalanacaktır. Genç girişimci teşvikinden faydalanan kişilerin 1 yıl boyunca bağ-kur primlerini devlet ödeyecektir. Ayrıca, 3 yıl boyunca gelir vergisinin 230.000,00 TL ‘lik kısmı ödenecek vergiden istisna olacaktır. Genç girişimci ile ilgili bilgi almak için buraya tıklayınız. 

    Yazılım ihracatı yapacak firmalarının gelir vergisi mükellefi olması gibi kurumlar vergisi mükellefleri de bu teşvikten faydalanacaktır. 

    Yazılım sektöründe faaliyet gösteren firmalar için bu teşvik büyük bir öneme sahiptir. Firmaların bu teşviklerden en iyi şekilde faydalanabilmesi için ise doğru bilgilendirme ve danışmanlık alması gerekmektedir. İzmir mali müşavir bu süreçte firmalara önemli bir destek sağlayarak yazılım ihracatının daha etkin bir şekilde yönetilmesini sağlamaktadır.


Dikkat: Bu yazı yalnızca genel bilgilendirme amacı taşımaktadır ve profesyonel hizmet veya tavsiye sunmayı hedeflememektedir. Kişisel veya şirket kararları almadan önce mutlaka mali müşavirliğimize ya da 3568 sayılı kanun ile mesleki yeterlilik belgesine sahip bir uzmana danışmanız önemlidir. SMMM Mehmet Pektaş, bu yazının kullanılmasından kaynaklanabilecek zararlardan sorumlu değildir. Bu İnternet Sitesi içeriği, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mehmet Pektaş'a aittir ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.